The Athletic: volgende ontsnappingsroute voor Van de Beek, Turkse top meldt zich

The Athletic: volgende ontsnappingsroute voor Van de Beek, Turkse top meldt zich

30 augustus 2023 om 19:27
Laatste update: 30 augustus 2023 om 20:10

Donny van de Beek krijgt mogelijk de optie zijn carrière in Turkije te vervolgen. Het toonaangevende The Athletic schrijft dat Galatasaray zich heeft gemeld voor de middenvelder.

De Turkse topclub zou de speler graag willen overnemen en United is bereid de Nederlander uit te lenen. Het Franse Lorient staat ook in de rij, maar Galatasaray heeft betere papieren. Het medium noemt ook een derde geïnteresseerde club, al is de naam daar niet van bekend. 

Een eventueel vertrek heeft niets te maken met het mogelijk aantrekken van Sofyan Amrabat. Van de Beek verliet Ajax in 2020 na een sterke periode, maar kon nooit zijn oude niveau aantikken in Engeland. Bovendien raakte de middenvelder vorig seizoen zwaargeblesseerd na een ongelukkige overtreding in het duel met Bournemouth.

Van de Beek zou bij Galatasaray de twaalfde aanwinst kunnen worden. De Turkse topclub haalde eerder deze zomer al Hakim Ziyech en Angeliño op huurbasis binnen. Verder arriveerden namen als Mauro Icardo, Wilfried Zaha en Tetê bij de club.  

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!