Ajax bevestigt eerder nieuws: club in gesprek met Van Halst voor directiefunctie

Ajax bevestigt uitgelekt nieuws: club praat met Van Halst over directiefunctie

29 augustus 2023 om 08:56
Laatste update: 29 augustus 2023 om 09:53

Ajax en Jan van Halst zijn inderdaad in gesprek over een functie binnen de directie van de Amsterdamse club. Maandagavond kwam De Telegraaf al met het nieuws, nu volgt de bevestiging van Ajax. Het zou gaan om een functie als algemeen directeur in de periode tot Alex Kroes kan worden benoemd in die functie.

De komst van Kroes ligt ingewikkeld, omdat hij tot 1 september 2023 officieel in dienst is bij AZ. De directeur heeft daar een non-concurrentiebeding, dus moet Van Halst zijn plek invullen tot Kroes wel naar de club gehaald kan worden. De oud-speler van de Amsterdammers is op dit moment commissaris van Ajax en Van Halst zou dan aftreden in die positie.

Volgens De Telegraaf is Ajax er 'betrekkelijk laat' achtergekomen dat ze de transferzomer niet door kunnen komen zonder een algemeen directeur. In de directie krijgt technisch directeur Sven Mislintat geen tegengas van een algemeen directeur met een voetbalachtergrond. Van Halst is na zijn spelerscarrière in diverse functies werkzaam geweest bij FC Twente.

Pier Eringa, de voorzitter van de rvc, zou Van Halst geopperd hebben als nieuwe algemeen directeur totdat Kroes officieel beschikbaar is. Laatstgenoemde is op dit moment met AZ in onderhandeling om eerder in dienst te mogen treden bij Ajax. De Amsterdammers moeten die gesprekken afwachten en dus kan Van Halst in die tijd uitkomst bieden.

Ajax met Jan van Halst in gesprek over tijdelijke directiefunctie.