'Ajax overweegt Van Halst tijdelijk te promoveren tot algemeen directeur'

'Ajax overweegt Van Halst tijdelijk te promoveren tot algemeen directeur'

28 augustus 2023 om 22:00
Laatste update: 29 augustus 2023 om 09:43

De Raad van Commissarissen van Ajax denkt er serieus over na om technisch commissaris Jan van Halst tijdelijk te benoemen als algemeen directeur. De voormalig speler van onder meer Ajax en FC Twente moet de tijd overbruggen tot Alex Kroes, de opvolger van Edwin van der Sar, officieel kan starten, meldt De Telegraaf.

Spoedig wordt bepaald of Van Halst wel of niet tijdelijk wordt doorgeschoven, klinkt het. Door een concurrentiebeding in zijn contract bij AZ is Kroes nog niet vrij om de overstap naar Ajax te maken. Momenteel probeert Kroes met de Alkmaarders tot overeenstemming over een vervroegde indiensttreding bij Ajax te komen. 

Ajax is er volgens de ochtendkrant 'betrekkelijk laat' achtergekomen dat het moeilijk is om zonder algemeen directeur de transferzomer door te komen. In de directie krijgt technisch directeur Sven Mislintat geen tegengas van een algemeen directeur met een voetbalachtergrond. Van Halst is na zijn spelerscarrière in diverse functies werkzaam geweest bij FC Twente.

Pier Eringa, voorzitter van de RvC, heeft geopperd om Van Halst tijdelijk door te schuiven. Eringa heeft wel tegengas gekregen. 'Eringa kreeg vanuit de Ajax-organisatie echter de vraag of het wel gepast is om iemand die nu commissaris is de baas te laten worden van de hele NV, waar niet alleen voetbalvraagstukken belangrijk zijn. En of het wel zuiver is om Van Halst na de komst van Kroes weer als commissaris zijn eigen gevoerde directiebeleid te laten toetsen', klinkt het.

Om die reden is Ajax nog in beraad. Naar verwachting wordt er op korte termijn een knoop doorgehakt.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: