Ajax-aankoop twijfelde geen moment: 'Geen betere club dan Ajax voor jonge spelers'

Ajax-aankoop twijfelde geen moment: 'Er is geen betere club voor jonge spelers'

29 augustus 2023 om 08:19
Laatste update: 29 augustus 2023 om 09:52

Benjamin Tahirovic was één van de eerste aankopen bij Ajax en de middenvelder heeft nog altijd nul spijt van die beslissing. De Bosniër is een vaste basisspeler bij Ajax en heeft duidelijke doelen gesteld voor dit seizoen. In gesprek met Voetbal International vertelt Tahirovic over zijn transfer en beweegredenen om voor Ajax te kiezen.

"Voor een jonge speler bestaat er geen betere club dan Ajax", jubelt Tahirovic. "Nergens kun je je zo goed ontwikkelen als hier. Ajax is vervolgens ook weer een fantastische springplank naar de absolute top, want hiervandaan gaan spelers naar Barcelona en Real Madrid. Het vooruitzicht om elke week voor 50 duizend man te spelen maakte me ook enorm enthousiast." De in Zweden geboren Tahirovic werd deze zomer van 7,5 miljoen euro overgenomen van AS Roma.

Volgens Tahirovic zit er ook een groot verschil tussen de trainingen bij Roma en die bij Ajax. "Daar is het veel trainen meer zonder bal, tactisch, verdedigend. Hier is het veel meer met bal, daar houd ik van. Wat ook een groot verschil is: met Ajax proberen we de bal zo hoog mogelijk terug te winnen als we hem kwijt zijn, terwijl we bij Roma zonder bal terugzakten in een laag blok. Geef ze de bal maar, van veertig meter kunnen ze toch niet scoren, was het idee."

Tahirovic heeft ook een aantal heldere doelen gesteld voor komend Ajax-seizoen. "Ik wil basisspeler blijven en het team helpen. Ten eerste met mijn tactische kwaliteiten, daarnaast ook met mijn kwaliteiten aan de bal. En ik wil een paar goaltjes meepakken. Dat zijn mijn persoonlijke doelen. Als team hebben we iets recht te zetten, want het afgelopen seizoen was niet een jaar dat bij een club als Ajax hoort."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: