Officieel: Ihattaren aan de slag bij RKC

Officieel: Ihattaren gaat voor comeback en tekent bij RKC Waalwijk

Vandaag om 14:44
Laatste update: om 14:47

Mohamed Ihattaren keert definitief terug in het betaald voetbal. De 22-jarige aanvallende middenvelder krijgt bij RKC Waalwijk een nieuwe kans om zijn carrière uit het slop te trekken, zo bevestigen de Brabanders donderdag.

Ihattaren tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar. Voor de spelmaker lijkt het de laatste kans om zijn eens veelbelovende talent in te lossen. Hij verzamelde een heel team van specialisten om zich heen, onder wie een diëtiste, een fysio en voetbal- en kickbokstrainers. Ook zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez en oud-prof Ricardo Kishna begeleiden hem.

Het gevallen toptalent van PSV vertelde onlangs in De Telegraaf dat hij werkt aan een terugkeer. Op een moment woog hij 117 kilo, maar volgens de ochtendkrant is Ihattaren op dit moment niet ver meer verwijderd van de topconditie uit zijn PSV-tijd. Het geeft ook technisch directeur Mo Allach en trainer Henk Fraser van RKC de hoop dat ze zijn comeback gestalte kunnen geven.

Het verhaal van Ihattaren is bekend. Hij ging door een diep dal na het verlies van zijn vader en wist mede daardoor nooit zijn talent in te lossen. Na PSV liepen ook periodes bij Juventus, Sampdoria, Ajax, Samsunspor en Slavia Praag op niets uit.

In Waalwijk hopen ze nu dat het kwartje dan eindelijk is gevallen bij Ihattaren. De ploeg van Fraser staat na vijf duels nog met lege handen in de Eredivisie en hoopt min of meer op een gelukstreffer met Ihattaren. Hij zal wel enige tijd nodig hebben om wedstrijdfit te worden.