'De verantwoordelijkheid om Tahirovic op zes te laten spelen, dat is nogal wat'

'Toen ik Tahirovic zag dacht ik niet: hier komt een aanstaande topper aan'

20 juni 2023 om 20:34
Laatste update: 20 juni 2023 om 20:35

Emile Schelvis is niet onder de indruk van Benjamin Tahirovic, die onlangs AS Roma verliet voor een nieuw avontuur bij Ajax. Dat vertelt de Serie A-kenner aan Voetbalnieuws.nl.

"De keren dat ik hem bij Roma heb gezien had ik nou niet het idee dat ik dacht van: zo, hier komt een aanstaande topper aan. Je ziet wel mogelijkheden en dat hij kan voetballen", aldus Schelvis, die zijn vraagtekens zet bij de nieuwe rol van Tahirovic bij Ajax. "Je ziet wel mogelijkheden, maar de verantwoordelijkheid om hem op zes te laten spelen, dat is nogal wat. Dat is echt een positie waar je het spel zo moet kunnen lezen en bepalen."

"Op de zes moet je ook kunnen aansturen, dat is iets wat ik bij hem nog niet heb gezien", vervolgt Schelvis. "In de wedstrijden die ik hem heb zien spelen moet ik overigens wel zeggen dat ik hem niet uit de toon vond vallen Wat ik bij Edoardo Bove wel had, waarbij ik dacht: komt die uit de Roma-opleiding? Dat had ik bij hem niet. Er zit een goed koppie op, maar ik zag hem wel een paar rare dingen doen. Op de verkeerde momenten druk zetten, dingen voetballend oplossen terwijl dat niet kon. Aan de andere kant zie je wel dat het een jongen is die dat dus wel wil. Dat is iets wat Álvarez vaak niet echt deed. Die is soms meer van het houthakkerswerk."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!