Atlético boekt eclatante overwinning op avond dat Memphis geblesseerd uitvalt

Atlético zet monsterscore neer op avond dat Memphis geblesseerd uitvalt

28 augustus 2023 om 23:25

Atlético Madrid heeft maandagavond een eclatante overwinning geboekt. Op bezoek bij Rayo Vallecano wonnen Los Colchoneros met 0-7. Het enige punt van zorg was het uitvallen van Memphis Depay.

Memphis vormde samen met Antoine Griezmann de voorhoede in Vallecas. De bezoekers schoten uit de startblokken: na twee minuten opende Griezmann de score na voorbereidend werk van Memphis en Rodrigo de Paul. Na een kwartier spelen verdubbelde Memphis de marge en Atlético leek een monsterscore neer te zetten.

Zover zou het ook komen. Op het halfuur moest Memphis eerst de strijd staken met een spierblessure. De blessure komt voor Oranje-bondscoach Ronald Koeman, met het oog op de naderende EK-kwalificatiewedstrijden, op een zeer ongelegen moment. Nog voor rust maakte Nahuel Molina de 0-3 en met die stand gingen beide ploegen rusten.

Na de theepauze bleef Atlético domineren. Toch viel de vierde treffer pas een kwartier voor tijd. Álvaro Morata sneed door de Rayo-defensie en rondde koelbloedig af. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Ángel Correa. Correa strafte een fout van de Rayo-doelman af met een schitterende stift. De 0-6 kwam op naam van Morata, die wederom door de Rayo-verdediging sneed en dit keer in de verre hoek afrondde. Het slotakkoord was voor Marcos Llorente, die op aangeven van Morata raak schoof.