Sneijder geeft hoog op van Mislintat: 'Hij is niet op zoek naar vriendjes'

Sneijder onder de indruk van Mislintat: 'Ik moet slagen, ik moet leveren'

28 augustus 2023 om 21:29
Laatste update: 29 augustus 2023 om 09:41

Sven Mislintat, technisch directeur van Ajax, maakt een goede indruk op Wesley Sneijder. De recordinternational van het Nederlands elftal ziet dat de Duitse td zijn eigen plan trekt.

Bij Veronica Offside wordt Sneijder gevraagd naar zijn indrukken van Mislintat. "Ik moet je zeggen... Ik heb een aantal keer met hem gesproken, ik houd er wel van. Hij wil het op zijn eigen manier doen: Ik moet gewoon slagen, ik moet leveren", vertelt de voormalig middenvelder. "Hij is niet op zoek naar vriendjes. Ik houd daar wel van."

Mislintat baart in zijn eerste transferperiode opzien, door relatief onbekende spelers naar Amsterdam te halen. "Het zijn allemaal onbekende spelers, ja. Ik ben benieuwd of dat een team gaat worden. Het is een hele uitdaging", aldus Sneijder. "Feyenoord deed dat heel snel met veel nieuwe spelers", doelt hij op vorig seizoen. "Het is aan de trainer, die moet het gaan smeden."

Sneijder geeft ook hoog op van trainer Maurice Steijn. "Ik krijg een prima indruk. Het is voor hem een hele stap. Het is geen kleine stap van Sparta naar Ajax. Ik vind dat hij zich goed profileert. Ik denk ook dat hij bij de spelers vrij duidelijk is, dat hoor je wel links en rechts."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: