Deur op een kier tussen Sneijder en Ajax: 'Ga nog kop koffie met Maurice drinken'

Sneijder houdt deur voor Ajax op kier: 'Volgende week koffie drinken met Steijn'

28 augustus 2023 om 20:55
Laatste update: 29 augustus 2023 om 09:38

Wesley Sneijder is weer een stuk positiever over een eventuele rol binnen de technische staf van Ajax. De recordinternational vertelt bij Veronica Offside dat hij en de club nog altijd in gesprek zijn en dat hij terug is gekomen op zijn uitspraak, dat de koers van Ajax niet bij hem past.

"Ik was zeker in gesprek met Ajax, maar ik ging ook voor mezelf twijfelen", vertelt Sneijder over de eerdere ontmoetingen met Ajax. "Het overlijden van mijn moeder speelde ook mee. Om nu gelijk elke dag op het veld te staan, in best wel een belangrijke rol. Een verlenging voor de technische staf. Dat voelde voor mij gewoon niet goed."

Volgens Sneijder is hij ook altijd in gesprek gebleven met Ajax. "Ik heb Maurice Steijn en Sven Mislintat nog gesproken. Sterker nog, ik ga denk ik volgende week nog een bakje koffie met Steijn drinken. De gesprekken lopen nog steeds. De deur is niet dicht, hij staat weer op een kiertje." Sneijder liet eerder in een post op Instagram weten dat hij voorlopig niet aan de slag gaat bij Ajax, omdat hij zich niet kon vinden in de koers van de club.

Sneijder komt inmiddels terug op zijn Instagram-bericht over Ajax. Nadat hij meer gesprekken voerde met Mislintat en Steijn, vindt hij dat de huidige koers van Ajax toch wel bij hem past. "Het kan dat je terug komt op zo'n post. Als je gesprekken voert, dan kan dat gevoel weer terugkomen dat je wel op één lijn ligt."

Discretie
De oud-speler van Ajax baalde vooral van het feit dat de gesprekken niet discreet werden gehouden. In die tijd overleed ook de moeder van Sneijder, waardoor het voor hem even te veel werd. "Ik had gehoopt dat we dat binnenskamers zouden houden, dus dat vond ik jammer. Steijn heeft mij nog gebeld daarover, maar ik was toen een beetje boos. Ik had toen ook zo veel aan mijn hoofd. Als de situatie met mijn moeder niet zo had gespeeld, dan had ik misschien al op het veld gestaan. Ajax was toen voor mij even niet zo belangrijk."