Arsenal draait achterstand om in voorsprong en wint nipt van Fulham

Bassey ontvangt rode kaart bij basisdebuut: Fulham pakt punt tegen Arsenal

26 augustus 2023 om 17:57
Laatste update: 26 augustus 2023 om 18:02

Arsenal is er in de derde wedstrijd van het seizoen in de Premier League niet in geslaagd om drie punten te pakken. Het team van Mikel Arteta speelde in eigen huis gelijk tegen Fulham: 2-2. Oud-Ajacied Calvin Bassey kreeg zelfs een rode kaart tijdens zijn debuut in het shirt van The Cottagers.

Bij Fulham startten Bassey en Kenny Tete. De uitploeg beleefde een droomstart. Door een zwakke positionering van Aaron Ramsdale kon Andreas Pereira profiteren, waardoor het in de eerste minuut al 0-1 stond. Arsenal dacht daarna op gelijke hoogte te komen, echter werd de goal van Martin Ødegaard afgekeurd wegens buitenspel.

Pas in de tweede helft zette Arsenal aan. The Gunners kregen een strafschop na een overtreding van Tete. Bukayo Saka schoot de bal keurig tussen de palen. Twee minuten later was het weer raak: Eddie Nketiah scoorde uit een voorzet vanaf de linkerkant.

Het was niet het basisdebuut waar Calvin Bassey op had gehoopt. De verdediger speelde een prima wedstrijd, maar ontving in de tweede helft zijn tweede gele kaart. Hierdoor moest hij het veld verlaten. Voor Fulham leek de rode kaart geen probleem te zijn, aangezien niet lang erna João Palhinha raak schoot uit een corner.

Door het gelijkspel zakt Arsenal naar de tweede plek. Fulham bezet momenteel de elfde plaats in de Premier League.