Steijn reageert op FC Amsterdam-kritiek Van Basten: 'Als we echt aan slag gaan...'

Steijn reageert op FC Amsterdam-kritiek Van Basten: 'Als we echt aan slag gaan...'

24 augustus 2023 om 16:49
Laatste update: 24 augustus 2023 om 17:40

Marco van Basten stelde dat Ajax momenteel meer lijkt op FC Amsterdam en daar heeft Maurice Steijn geen moeite mee. De trainer vindt dat Van Basten wel in de positie is om zijn mening over Ajax te delen, maar hij is zelf een andere mening toegedaan.

"Wat we nu zien is geen Ajax, maar FC Amsterdam. Het is niveau FC Amsterdam", zei Van Basten eerder deze week in Rondo. In aanloop naar het Europa League-treffen met Ludogorets wordt Steijn geconfronteerd met die woorden. "Iedereen mag vanaf de buitenkant zijn kritiek geven", begint hij voor de camera van RTL. "Zeker iemand als Van Basten, die één is met Ajax en een grote naam heeft. Ik vind zeker dat hij zijn mening daarover mag geven, daar heb ik geen moeite mee."

Steijn is het zelf echter niet helemaal eens met de vergelijking van San Marco. "Als wij iedereen uiteindelijk aan boord hebben en echt aan de slag gaan... We zijn natuurlijk al bezig, maar als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, dan zijn we wat verder dan FC Amsterdam. Nee hoor, het doet mij helemaal geen pijn dat hij dat zegt."

Ajax speelt donderdagavond om 20.00 uur tegen Ludogorets in de laatste voorronde van de Europa League. Een week later staat de return op de planning. De winnaar van het tweeluik gaat naar de groepsfase van het tweede Europese toernooi, de verliezer daalt af naar de Conference League.