De gezondheidstoestand van het Duitse voetbalicoon Franz Beckenbauer is niet goed

Matthäus bevestigt gezondheidsproblemen Duits voetbalicoon Franz Beckenbauer

22 augustus 2023 om 13:28
Laatste update: 22 augustus 2023 om 13:58

De gezondheidstoestand van  Franz Beckenbauer is momenteel niet goed. Dat heeft Lothar Matthäus laten weten. Wel is er de hoop dat het 77-jarige Duitse voetbalicoon weer herstelt. 

"Franz zei altijd dat een goede gezondheid het allerbelangrijkste is in het leven. Die heeft hij op dit moment niet", aldus Matthäus tegenover de Duitse TV-zender RTL. Wat er precies met Beckenbauer aan de hand is, is op dit moment niet duidelijk. 

Matthäus verelt dat Beckenbauer vanwege gezondheidsoverwegingen de reünie van de WK-winnaars van 1990 niet had bijgewoond. Die vond afgelopen juli plaats. Der Kaiser verschijnt anno 2023 niet meer zo vaak in het openbare leven. "We wensen hem allemaal een goede gezondheid. Dat hij met zijn energie weer de oude wordt."

Beckenbauer won in 1974 met West-Duitsland het WK, door het Oranje van grote rivaal en latere vriend Johan Cruijff te verslaan. In 1990 mocht hij de wereldbeker opnieuw omhoog tillen. Toen als trainer. Beckenbauer speelde dertien jaar voor Bayern München, de club die hij later diende als president. Inmiddels is hij erepresident.