Perez en El Ahmadi onder indruk van AZ

Perez enorm onder de indruk: 'De meest intense ploeg van de Eredivisie'

Vandaag om 08:19

Het AZ van trainer Maarten Martens heeft een bijzonder goede indruk gemaakt op Kenneth Perez en Karim El Ahmadi. De analisten zijn vooral onder de indruk van de buitenspelers Ruben van Bommel en Ibrahim Sadiq, die constant mee terug verdedigen.

"AZ maakt een stabielere indruk dan de grotere clubs die je net opnoemt. Daar gaat het toch met vallen en opstaan", luidt de conclusie van Perez bij ESPN over de Alkmaarders. "Ik vind dat AZ misschien wel de meest intense ploeg is van de Eredivisie. Intens qua druk zetten en wat je net laat zien met de buitenspelers die zo snel mee terug verdedigen."

Perez ziet dat AZ ook plezier heeft in het spel dat ze spelen. "Ook als je kijkt naar Koopmeiners. Die zie je sprinten als een malle de hele wedstrijd. Je krijgt er wel lol in natuurlijk, als je ziet dat het ook resultaat oplevert. Dan is het geen moetje. Als je bijvoorbeeld kijkt bij Ajax, daar lopen de buitenspelers dan weer niet mee. Dat is de kracht van AZ en dat moeten ze blijven doen, want als ze dat niet doen dan wordt het gelijk een stuk minder."

Tafelgenoot El Ahmadi wil de buitenspelers van AZ er nogmaals uitlichten. "Als je ziet hoe ze terug verdedigen, het ziet er wel echt een stuk beter uit. Ik vind AZ echt een hele goede indruk op mij maken. Niet alleen met bal, maar ook wat ze zonder bal voor elkaar willen doen."