Kieft snapt niets van genoemde bedragen rond Kudus

Verbazing om vraagprijs Ajax voor Kudus: 'Waar is dat dan op gebaseerd?'

22 augustus 2023 om 11:39

Aan tafel bij Veronica Offside spreekt oud-voetballer Wim Kieft zijn verbazing uit over het feit dat clubs bereid zijn om ver te gaan voor Ajacied Mohammed Kudus. Ook Kieft ziet in de Ghanees een goede voetballer, maar vindt dat hij zich te weinig laat gelden.

"Iedereen roept maar dat ze Kudus voor vijftig miljoen gaan verkopen, maar waar is dat dan op gebaseerd?", vraagt Kieft zich hardop af. "Hij speelt al bijna drie jaar bij Ajax en is nooit bepalend geweest, echt nooit. Hij is een flegmatieke momentenvoetballer die af en toe iets aardigs doet. Dan denk ik: in Engeland moeten ze dat toch ook kunnen zien voordat je er 45 miljoen aan uitgeeft?"

Ook verdediger Jakov Medic komt ter sprake. "Hij is voetballend gewoon niet voldoende", stelt Kieft. "Daar mag je hem dan ook niet op beoordelen, dan moet je hem beoordelen op zijn fysiek. Zo'n goal als vorige week maakt hij nooit meer en ik hoop voor Ajax dat hij zo'n fout als tegen Excelsior ook nooit meer maakt", doelt Kieft op de blunder van de verdediger, waardoor de Amsterdammers op achterstand kwamen in Kralingen.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!