Perez en Van der Vaart eensgezind: 'Hij kan écht niet koppen, ongelooflijk'

Perez en Van der Vaart eensgezind: 'Hij kan écht niet koppen, ongelooflijk'

21 augustus 2023 om 17:23

Kenneth Perez en Rafael van der Vaart hebben medelijden met Brian Brobbey, die de voorbije weken het mikpunt van kritiek is bij Ajax. Beide analisten spreken van de factor 'pech'.

Brobbey maakte afgelopen zaterdag tegen Excelsior (2-2) zijn eerste Eredivisie-goal, maar net als in de eerdere duels van dit seizoen liet de spits ook een aantal kansen onbenut. "Elke keer krijgt hij de vraag wat hij van zichzelf en zijn rendement vindt... Hij heeft ook pech", zegt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Door dit soort gemiste kansen gaat een trainer wel nadenken of hij niet voor een ander moet kiezen."

Perez noemt het belangrijkste verbeterpunt voor Brobbey. "Hij kan niet koppen, hij kan écht niet koppen", aldus de Deen. "Ik kan me voorstellen dat het voor hem heel vervelend is om hier elke keer op te moeten antwoorden. Het wordt een ding - meer spitsen missen kansen - maar hij is toevallig de spits van de belangrijkste club van Nederland."

Bij Studio Voetbal heeft Van der Vaart een soortgelijke mening over de Ajax-aanvaller. "Ik vind het een beetje zielig. Hij doet zijn best, hij is er en hij krijgt kansen. Dan scoort hij en denk je: hij is er doorheen." Ook de 109-voudig Oranje-international stelt dat Brobbey kopvermogen mist. "Dat vind ik ongelooflijk. Elke kopbal gaat naast. Het zit ook in zijn hoofd. Je moet tegen hem zeggen: Je krijgt de kansen wel. Daar houd je dan een beetje aan vast."

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!