Van Hanegem ergert zich aan ESPN-interview: 'Brobbey terecht geïrriteerd'

Van Hanegem stoort zich: 'Dan vindt iedereen Brobbey een chagrijnige gozer'

21 augustus 2023 om 06:55

Bij Ajax wordt Branco van den Boomen te weinig en Brian Brobbey te veel bekritiseerd. Dat stelt Willem van Hanegem. De irritaties bij de Ajax-spits begrijpt hij volkomen.

Van Hanegem begint in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad met Van den Boomen, die geen goede beurt maakte tegen Excelsior (2-2) en na een uur werd gewisseld door de ontevreden Maurice Steijn. 'Het water liep ze in Amsterdam uit de mond toen Branco van den Boomen daar begon. Maar die denkt dat hij verplicht is binnen een kwartier vier strakke lange ballen te geven. Daar komen er dan drie niet van aan', aldus De Kromme.

Tot verbazing van Van Hanegem ligt niet Van den Boomen, maar Brobbey het meest onder vuur. 'Die moet dan na afloop vier keer antwoord geven op de vraag waarom hij één kopkans miste', verwijst hij naar het interview met ESPN. "Je kunt wel door blijven vragen, maar ik zeg: ik moet die bal er gewoon in koppen. Simpel", reageerde Brobbey op de herhaaldelijke vragen van verslaggever Vincent Schildkamp.

Op een gegeven moment was Brobbey er duidelijk klaar mee en na enkele vragen over de komst van concurrent Chuba Akpom liep hij met een gezicht op onweer uit beeld. 'Dan raakt hij bij de vierde keer geïrriteerd en vindt iedereen het een chagrijnige gozer', zag Van Hanegem ook. Hij leeft mee met Brobbey, die wel eerste het doelpunt maakte tegen Excelsior. 'Ik was dat na één keer al geworden.'

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!