Van Hanegem: 'Bedroevend wat Feyenoord liet zien, één speler maakte het verschil'

Van Hanegem: 'Bedroevend wat Feyenoord liet zien, één speler maakte het verschil'

20 augustus 2023 om 21:58
Laatste update: 20 augustus 2023 om 22:01

Willem van Hanegem is niet onder de indruk van Feyenoord. Het clubicoon zag dat de landskampioen het zondag wederom lastig had en opnieuw punten verspeelde, ditmaal tegen Sparta. 

Van Hanegem schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad over het tweede gelijkspel van Feyenoord. In de Rotterdamse derby zorgde invaller Leo Sauer in de slotfase voor een punt. 'Het was bedroevend wat Feyenoord liet zien', zet De Kromme de toon. ' Minteh maakte het verschil. Zonder Ramiz Zerrouki zou het beter moeten gaan op het middenveld, dachten veel mensen. Maar Wieffer en ook Quinten Timber, die het spel vertraagt en vaak geen idee heeft hoe vrij hij staat, speelde weer slecht', schrijft de oud-voetballer, die Sauer een 'leuke speler' noemt.

De oud-speler baalt van de blessure van Justin Bijlow, maar ziet een geschikte vervanger rondlopen in De Kuip. 'Timon Wellenreuther kan Bijlow voorlopig wel vervangen, dat deed hij vorig seizoen ook. En op Het Kasteel tegen Sparta had hij alweer een belangrijke ingreep, toen Pelle Clement op weg leek naar de 3-1. Mede daarom pakte Feyenoord nog een punt.' Wel zet Van Hanegem zijn vraagtekens bij het transferbeleid. 'Nu moet er een nieuwe doelman worden gekocht. Als je Lamprou haalt, dan is dat toch omdat hij eventueel in actie moet komen?'