Steijn licht toe: 'Als hij een bal verkeerd speelt, ga ik niet gelijk wisselen'

Steijn licht toe: 'Als hij een bal verkeerd speelt, ga ik niet gelijk wisselen'

19 augustus 2023 om 16:38

Maurice Steijn baalt flink van de zware blessure van Gerónimo Rulli. De Ajax-trainer heeft deze week met Jay Gorter en Diant Ramaj gesproken en medegedeeld dat eerstgenoemde doelman voorlopig de voorkeur onder de lat geniet.

Steijn wordt door ESPN gevraagd naar een reactie op de uitspraak van Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal, maar praat daar omheen. "De week begon heel vervelend met het uitvallen van Rulli. Dat is je nummer één keeper. Als die met een erge blessure uitvalt, is dat een drama. Ook voor hem. Hij is gelukkig geopereerd, maar ligt er lang uit."

Gorter krijgt, in elk geval tegen Excelsior, de voorkeur boven Ramaj. "Ik heb ook tegen Jay gezegd: als jij een keer een bal verkeerd speelt, ga ik niet gelijk wisselen", aldus Steijn. "Maar het zit dicht bij elkaar, ze moeten battelen." Ramaj, die overkwam van Eintracht Frankfurt, begreep de uitleg van Steijn. "Hij wil natuurlijk graag keepen, maar hij begreep mijn beweegredenen."

"Jay zit langer bij Ajax, kent de achterhoede en spreekt Nederlands. Dat zijn hele kleine dingetjes die in zijn voordeel spreken."

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!