Bergwijn zag niks in miljoenen uit Saudi-Arabië: 'Wil slagen en kampioen worden'

Bergwijn zag niks in miljoenen uit Saudi-Arabië: 'Wil slagen en kampioen worden'

19 augustus 2023 om 12:51

Steven Bergwijn hoefde niet na te denken over een miljoenenaanbod uit Saudi-Arabië. Er zou interesse in hem geweest zijn vanuit de Saudi Pro League, maar de aanvaller wil eerst slagen bij Ajax. Kampioen worden is het doel van de kersverse aanvoerder.

"Ik wil gewoon hier blijven", vertelt Bergwijn bij de NOS over zijn tijd bij Ajax. "Ik wil slagen hier. Ik wil kampioen worden. Ik wil prijzen pakken. Ik zie heel veel spelers die kant op gaan. Maar dat is voor mij nu nog niet van toepassing. Ik ben blij hier." Begin juni werd er melding gemaakt van de Saudische interesse in Bergwijn. Het lijkt er niet op dat Ajax ooit een officieel bod heeft binnen gekregen.

Bergwijn blijft dus bij Ajax en zijn doel is zonder twijfel kampioen worden. Maurice Steijn maakte hem onlangs aanvoerder en dus moet hij het elftal ook op sleeptouw nemen. "Ik ben ook wat ouder, dus ik zal mijn stem ook wel laten gelden. Maar ik ben niet iemand die zomaar dingen gaat roepen. Dat niet." De volgende competitiewedstrijd van Ajax is zaterdag tegen Excelsior.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!