'Kudus-deal maakt vorderingen: Ghanees op haar na persoonlijk rond met West Ham'

'Kudus-deal maakt vorderingen: Ajacied op haar na persoonlijk rond met West Ham'

18 augustus 2023 om 09:37
Laatste update: 18 augustus 2023 om 09:41

Mohammed Kudus stevent af op een persoonlijk akkoord met West Ham United, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. The Hammers hebben nieuwe gesprekken ingepland om de laatste details te bespreken.

Het is inmiddels duidelijk dat West Ham wil doorpakken voor Kudus. The Guardian meldde donderdag al dat een move nabij is en Romano bevestigt dat een dag later. Kudus moet de laatste puntjes op de i zetten, alvorens een persoonlijk akkoord met de Conference League-winnaar is bereikt. De deal maakt vorderingen, klinkt het. Met Ajax wordt via tussenpersonen gesproken, een officieel bod ligt nog niet op tafel.

Als alles rond komt, ontvangt Ajax naar verluidt omgerekend ongeveer 47 miljoen euro. De Amsterdammers hoopten aanvankelijk veertig miljoen euro te incasseren, maar doordat een deal met Brighton is afgeketst heeft de club de vraagprijs verhoogd. West Ham is nog altijd in afwachting van een deal met Manchester City over Lucas Paquetá. Als de 25-jarige spelmaker vertrokken is, is de kans groot dat West Ham zijn pijlen vol op Kudus richt.

Met de transferperikelen is het hoogst onzeker of Kudus dit weekend, als Ajax het in Rotterdam-Kralingen opneemt tegen Excelsior, van de partij is. Op de achtergrond is technisch directeur Sven Mislintat al bezig met een opvolger van Kudus. Manchester City-talent Jason McAtee is in beeld.