Driessen over rol van Steijn bij Ajax: 'Hij heeft niets te zeggen'

Inspraak Ajax-trainer Steijn in twijfel getrokken: 'Hij heeft niets te zeggen'

17 augustus 2023 om 23:10
Laatste update: 17 augustus 2023 om 23:12

Volgens Valentijn Driessen heeft Ajax-trainer Maurice Steijn nauwelijks inspraak wat betreft transferbeleid. Eerstgenoemde vindt ook de situatie omtrent Wesley Sneijder, die even leek terug te keren bij Ajax, vreemd.

"Ik vind het heel raar. Hij (Sneijder) zou kunnen komen, Steijn wilde hem bij Sparta al hebben", aldus Driessen voor de camera van Veronica Inside. "En ineens wordt het on hold gezet. Er zouden allemaal Nederlanders komen. Steijn wilde Nederlanders, hij wilde dat de voertaal Nederlands zou zijn. Er komt een Kroaat (Jakov Medic), een Zweedse Bosniër (Benjamin Tahirovic). Nou, Branco van den Boomen spreekt Nederlands."

Die keeper (Diant Ramaj) is een Duitser, ze zijn bezig met een Kroaat, Sutalo, met een Japanner (Hiroki Ito)", vervolgt Driessen, die vindt dat Ajax een voorbeeld zou moeten nemen aan de collega's in Eindhoven. "Er zijn genoeg goede Nederlanders, dat zien we bij PSV met Noa Lang. Steijn wilde graag Nick Olij, en dan komt die Duitse keeper. Steijn heeft wat dat betreft niets te zeggen. Hij had drie voorkeuren en die gaan állemaal niet door."

Waar Dick Advocaat aangaf wel een technisch directeur in Sneijder te zien, denkt Driessen daar anders over. Als het gaat om meelopen met directeur voetbalzaken Mislintat, plaatst Driessen daar überhaupt zijn vraagtekens bij. "Nee, nee. Meelopen zoals Huntelaar… daar zei iedereen van dat hij goed kan onderhandelen, die is nu op een zijspoor gezet. Dat vind ik ook onbegrijpelijk. Waarom zet je Huntelaar op een zijspoor? Die moet nu ver weg blijven en moet bij de jeugd dingen doen. Geef hem de kans, laat hem meelopen. Hij wordt heel erg weggehouden bij het technisch beleid."