Gullit snapt niets van Ajax-target: 'Zou ik nooit doen als ik zo behandeld was'

Gullit snapt niets van Ajax-target: 'Zou ik nooit doen als ik zo behandeld was'

16 augustus 2023 om 18:42
Laatste update: 16 augustus 2023 om 19:33

Ruud Gullit vindt het heel apart dat Nicolás Tagliafico terug naar Ajax wil. De Argentijn zou zelf graag terug naar Amsterdam willen, maar het wordt voor de clubs lastig om eruit te komen. Gullit vindt het maar raar dat Tagliafico terug wil, gezien de behandeling die hij in zijn laatste jaren heeft gekregen.

"Ik vind het heel raar. Ik zou echt niet terug willen als ik zo behandeld was", vertelt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport, over Tagliafico die wel terug naar Ajax wil. "Ik zou denken: 'Ik moest altijd op de bank zitten. Ik heb een WK-finale gespeeld en dan ga je me nu vragen om terug te keren?' Dat zou ik niet doen." De terugkeer van Tagliafico bij Ajax wordt volgens Fabrizio Romano in ieder geval erg lastig. Het bedrag dat Olympique Lyon wil voor de Argentijn is Ajax niet bereid te betalen.

Collega-analist Rafael van der Vaart kan er wel inkomen dat Tagliafico terug wil. "Als je niet speelt bij Lyon, waarom zou je dan niet terug gaan?" Volgens Van der Vaart zou Tagliafico ook mee kunnen helpen als leider bij Ajax, wat nu captain Steven Bergwijn moet zijn. "Er is gewoon niemand anders. Davy Klaassen gaat niet spelen, bij Steven Berghuis heb ik ook een beetje een raar gevoel, dat is ook geen typische leider. Ik denk dat Maurice Steijn hoopt dat Bergwijn het laat zien."