Feyenoord bindt 17-jarig toptalent Aymen Sliti

Feyenoord breekt contract van veelbelovende Van Persie-pupil open: 'Geweldig'

14 augustus 2023 om 22:08

Feyenoord heeft het contract van Aymen Sliti opengebroken en verlengd. De zeventienjarige buitenspeler staat te boek als groot talent en zette maandag zijn handtekening Kuip. Sliti ligt nu tot 2026 vast, waar zijn vorige contract in medio 2024 af zou lopen.

Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, is blij met het binden van het talent. "Aymen valt het beste te typeren als een snelle creatieve linksbenige buitenspeler met een hoog rendement in het scoren van doelpunten en het geven van assists. We zijn dan ook erg blij dat hij ook de komende seizoenen bij Feyenoord zal spelen en kijken met zeer veel interesse naar zijn ontwikkeling.”

Ook Sliti zelf is in zijn nopjes met de contractverlenging. "Dit is voor mij een geweldige dag. Ik ben zeer dankbaar en trots dat mijn contract bij deze mooie club is opengebroken en verlengd. Extra speciaal voor mij was dat mijn familie bij de ondertekening aanwezig kon zijn. Ik wil me de komende jaren op Varkenoord als speler blijven verbeteren en ik hoop natuurlijk uiteindelijk mijn debuut in De Kuip te kunnen maken. Uiteraard blijf ik iedere dag keihard werken voor dit ultieme doel."

Sliti begint aan zijn vierde seizoen binnen de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij actief is bij Feyenoord O18, dat onder leiding staat van Robin van Persie en Brian Pinas. Eerder speelde Sliti in de jeugdopleiding van FC Twente. De voetbalcarrière van Sliti begon ooit bij de amateurs van HVV Tubantia uit Hengelo.