Ajax wil Jay Gorter niet meer laten gaan

'Verhuur niet meer aan de orde: Gorter lijkt voorlopig eerste doelman van Ajax'

13 augustus 2023 om 19:13
Laatste update: 13 augustus 2023 om 19:21

Ajax is niet meer van plan om Jay Gorter van de hand te doen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De doelman van de Amsterdammers zou aanvankelijk op huurbasis vertrekken, maar is door de blessure van Géronimo Rulli plotseling gebombardeerd tot de voorlopige eerste doelman. 

Rulli, die op de radar stond van onder meer Bayern München, raakte zaterdagavond geblesseerd tijdens het duel met Heracles Almelo (4-1 zege Ajax). De Argentijnse sluitpost is naar verluidt ongeveer drie maanden geblesseerd. Maurice Steijn, trainer van de Amsterdammers, bracht vervolgens Gorter binnen de lijnen. Nieuwkomer Diant Ramaj moest nog even pas op de plaats maken. 

Het AD verwacht dat de hiërarchie onder de lat de komende weken niet zal veranderen in Amsterdam. 'Diezelfde Gorter, die dus nog niet volledig rijp werd geacht en tegen Heracles pas zijn tweede eredivisieduel keepte, is plots dus de voornaamste kandidaat om de ambitieuze topclub door de blessures van Rulli en Remko Pasveer te loodsen', zo is te lezen. 

Dat is opmerkelijk, aangezien Gorter onlangs nog dichtbij een vertrek uit Amsterdam was. 'Na een half jaar bij het Schotse Aberdeen was een nieuwe uitleenperiode alweer in de maak: een buitenlandse club wilde de komende dagen de weinig ingewikkelde onderhandelingen met Ajax wilde openen. Die club lijkt zich de moeite nu te kunnen besparen, aangezien de Amsterdammers niet van plan zijn ook nog voor een nieuwe keeper de markt op te gaan.'

Prioriteiten Mislintat
De prioriteiten van de Amsterdammers liggen dus niet bij een keeper, maar achterin en voorin. 'Het binnenhalen van twee mandekkers en een spits, dat blijven de prioriteiten van directeur Sven Mislintat.'