Slot: 'Valse start? Dat is een understatement, het is zwaar teleurstellend'

Slot: 'Valse start? Dat is een understatement, het is zwaar teleurstellend'

13 augustus 2023 om 17:32

Feyenoord-trainer Arne Slot had meer van het begin van het nieuwe seizoen verwacht. De Rotterdammers kwamen bij de Eredivisie-start in eigen huis niet langs Fortuna Sittard (0-0).

Door een rode kaart voor Bart Nieuwkoop moest Feyenoord binnen 25 minuten met een man minder verder. Slot weigert de remise toe te schrijven aan het feit dat zijn ploeg met tien tegen elf speelde. "Zo simpel is het denk ik niet", zegt hij tegen ESPN. "Door een beslissing van de scheids verlies je geen punten. Ook met tien man hebben we kansen gehad om er met drie punten vandoor te gaan. Ik kan de jongens niets verwijten, ze zijn blijven vechten."

Slot geeft toe dat Nieuwkoop terecht rood heeft gekregen. "Ik denk het wel, ja." De trainer denkt niet dat de overtreding van de debutant nodig was. "De vraag is of hij op die plek op het veld zo agressief het duel moet aangaan. Ik kon me vinden in de beslissing om er rood voor te geven."

Van een 'valse start' wil Slot niets weten. "Dat is een understatement", reageert hij. "Het is zwaar teleurstellend, als je de Johan Cruijff Schaal in eigen stadion niet wint en daarna de eerste competitiewedstrijd met een gelijkspel en een rode kaart begint."