Slot legt keuze voor Nieuwkoop uit: 'Niet tevreden hoe we Lang oppakten'

Slot verklaart wissel: 'Niet tevreden hoe we Noa Lang hebben opgepakt'

13 augustus 2023 om 14:46

Feyenoord-trainer Arne Slot licht toe waarom hij Bart Nieuwkoop de voorkeur geeft boven Marcus Pedersen. De oefenmeester was niet tevreden over de onderlinge communicatie van zijn rechterflank in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Feyenoord haalde Nieuwkoop terug en Slot geeft hem tegen Fortuna Sittard direct het vertrouwen. "We hebben een aantal spelers die de positie van rechtsback goed kunnen invullen", doelt de trainer op Nieuwkoop en Pedersen. "Beiden brengen ze een beetje hetzelfde. Bart heeft al twee wedstrijden gespeeld in België en ik was niet helemaal tevreden hoe we de naar binnen komende Noa Lang hebben opgepakt in de communicatie. Ik hoop dat dat nu beter gaat."

Slot legt uit dat Pedersen Lang bij vlagen teveel volgde, waardoor PSV-back Patrick van Aanholt veel vrijheid had. Ten opzichte van het duel met PSV zit ook rechtsbuiten Alireza Jahanbakhsh op de bank. Calvin Stengs speelt op de flank tegen Fortuna. "Calvin kan een goed koppeltje vormen met Bart Nieuwkoop", aldus Slot.

Neraysho Kasanwirjo
Voor Neraysho Kasanwirjo heeft Slot geen plek bij de wedstrijdselectie. "Hij is absoluut goed genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten. Maar het is een beetje gek om vijf verdedigers op de bank te zetten", verklaart de trainer de keuze. "Het kan goed zijn dat Nana Kasanwirjo volgende week weer bij de selectie zit."