De Ligt deed goed woordje voor Bosz bij Tillman: 'Hij vertelde me goede dingen'

Tillman won advies in bij De Ligt voor transfer: 'Hij vertelde erg goede dingen'

10 augustus 2023 om 19:55

Malik Tillman heeft bij zijn ploeggenoot bij Bayern, Matthijs de Ligt, gesproken over PSV-trainer Peter Bosz. In zijn eerste interview als speler van de Eindhovenaren vertelt de in Duitsland geboren Amerikaan over zijn keuze voor PSV en zijn bewondering voor de trainer.

"Ik heb een goede band met Earnest Stewart en ook Bosz was voor mij een belangrijke reden om naar Eindhoven te komen", onthult de 21-jarige Tillman via de clubwebsite. "Ik hou van zijn speelstijl: veel aanvallen, de tegenstander geen ruimte gunnen, dat ligt mij. Mijn voormalig ploeggenoot Matthijs de Ligt was ook lovend over de hoofdcoach en over PSV. Ik tref hier geweldige omstandigheden in een prachtige stad."

Tillman heeft bij PSV rugnummer tien gekregen, het getal dat eigenlijk gereserveerd was voor Xavi Simons. "Ik heb dit nummer altijd geambieerd, dus ik ben er heel blij mee", vertelt Tillman. "Ik hou van de bal en wil altijd spelen rond de zestien van de tegenstander. Scoren is het mooiste wat er is, maar ik geniet ook van een prachtige assist. Ik ben wel een creatieve speler."