Bergwijn over mislopen CL-voetbal met Ajax

Ajax-aanvoerder Bergwijn ziet verschil: 'Hebben topfitheid gemist vorig seizoen'

9 augustus 2023 om 08:25
Laatste update: 9 augustus 2023 om 08:36

Steven Bergwijn voelt nog steeds de pijn van het mislopen van Champions League-voetbal met Ajax. De nieuwbakken aanvoerder van de Amsterdammers voelt zich fitter dan ooit te voren en is dit seizoen vastberaden om zich met zijn club weer te kwalificeren voor het miljardenbal. 

Komend seizoen plaatsen de nummers één en twee van de Eredivisie zich rechtstreeks voor de Champions Leauge, iets waarin Ajax koste wat kost moet slagen volgens Bergwijn. "Want ik voel nu de pijn van géén Champions League spelen. Ajax is de grootste club van Nederland en hoort gewoon in de Champions League thuis", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. 

Dinsdag werd bekend dat Bergwijn de nieuwe aanvoerder is van Ajax. De international van Oranje voelt zich fitter dan ooit en merkt ook een verschil op ten opzichte van afgelopen seizoen. "De trainingen zijn lang en we moeten veel lopen, maar dat is echt het beste voor ons. Die topfitheid hebben we vorig seizoen ook wel gemist", vervolgt Bergwijn, die hard heeft gewerkt om fysiek zo sterk mogelijk terug te keren. "Van jongs af aan zorg ik goed voor mijn lichaam, want bij snelle, explosieve spelers ligt een spierblessure op de loer. Die is nooit helemaal te voorkomen, maar ik doe er alles aan om de kans daarop zo klein mogelijk te maken."

Bergwijn, die vorig seizoen overkwam van Tottenham Hotspur, begon afgelopen jaar flitsend bij Ajax. Naarmate het seizoen vorderde begon hij te stoeien met zijn vorm. "Dan is het ook voor een individu lastig. Het had ook zijn weerslag op mijn spel en dat is niet zo gek, want ik kon het niet in mijn eentje. Als aanvaller doe ik veel op intuïtie en als het team draait, krijg je veel vrijheden. Terwijl je in een mindere fase juist meer opdrachten krijgt. Dat helpt me niet altijd. Ik heb mijn kwaliteiten, kan iets speciaals brengen en ben altijd dicht bij mezelf gebleven. Ik weet wat ik kan."