Mislintat prijst twee leidende spelers na vertrek Tadic: 'Tonen persoonlijkheid'

Mislintat prijst twee leidende spelers na vertrek Tadic: 'Tonen persoonlijkheid'

28 juli 2023 om 08:27

Sven Mislintat denkt dat Ajax Dusan Tadic op het juiste moment heeft laten gaan. Dat vertelt de technisch directeur in gesprek met De Telegraaf. Volgens de Duitser staan er nu juist andere spelers op tijdens de voorbereiding.

"Het was moeilijk, maar misschien ook wel de juiste timing", vertelt Mislintat over het vertrek van de aanvoerder. "Als we voor de komende twee tot vier jaar een nieuw project starten, dan is het wellicht goed met de oude leiders te breken." Het vertrek van Tadic was de afgelopen weken groot nieuws. Hij trok na vijf jaar bij Ajax transfervrij naar het Turkse Fenerbahçe.

Mislintat ziet nu wel andere spelers opvallen tijdens de voorbereiding. De Duitser ziet zijn twee zomeraanwinsten tot nu toe het meest schitteren, ook met het oog op het nieuwe aanvoerderschap. "Branco van den Boomen heeft het deze voorbereiding al laten zien. Benjamin Tahirovic toont aan een persoonlijkheid te zijn en hopelijk volgen anderen. Je kunt geen leiders kopen. Leiderschap groeit. En er zijn ook verschillende soorten leiders: zij die het goede voorbeeld geven, agressieve leiders en degenen die verbinden."