'Tricky' transferzomer voor Ajax: 'De realiteit is dat we eerst moesten verkopen'

'Tricky' transferzomer voor Ajax: 'De realiteit is dat we eerst moesten verkopen'

27 juli 2023 om 17:25
Laatste update: 27 juli 2023 om 17:28

Ajax beleeft een lastige transferzomer, bevestigt technisch directeur Sven Mislintat. De Duitser erkent dat deze zomer voor de Amsterdammers 'tricky' is.

Mislintat heeft het deze zomer naar zijn in bij Ajax, zegt hij tijdens een perspraatje, geciteerd door Voetbal International. "Maar het is een uitdagende, want we hebben komend seizoen geen inkomsten vanuit de Champions League, een mogelijkheid waar ik rekening mee hield toen ik hier tekende. We hebben na het afgelopen seizoen een goede strategie neergezet samen met de financiële afdeling en raad van commissarissen, die er alles aan gedaan hebben om het budget zo ruim als mogelijk te houden."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Ik ken genoeg clubs die in onze situatie zouden zeggen: we gaan overal in snijden en je mag niets investeren, maar dat is niet wat hier gebeurt en dat is een compliment waard richting de rvc en Susan (financieel directeur Lenderink, red.)", vervolgt Mislintat, die zich aan een 'bepaalde strategie' houdt. "Sommige dingen duren namelijk langer dan je zou willen. Daar komt bij dat het een realiteit is dat we deze zomer eerst moesten verkopen. Dat hebben we inmiddels gedaan, waardoor er nu budget is dat we kunnen besteden. Maar deze zomer is en blijft tricky."

Mislintat spreekt van een 'nieuw project'. "Ik voel een grote verantwoordelijkheid richting de club en fans om te leveren. Waar ik daarbij zo transparant mogelijk probeer te zijn, over wat we wel en niet kunnen en waarom dingen op een bepaald moment wel of niet gebeuren", zegt hij. "Sommige mensen zullen dat misschien vervelend vinden, zij zijn misschien een ander Ajax gewend, maar het is belangrijk om deze club voor de langere termijn weer succesvol te maken."

"De vorige keer dat Ajax zich niet voor de Champions League plaatste, duurde het daarna vier jaar om terug te komen. Dat mag niet nog eens gebeuren. Op weg daarnaartoe moeten we dingen herstellen, repareren. Dat is ook wat we deze zomer doen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!