Bosz zet talentvolle linksbuiten (18) op rechtsback bij PSV

Bosz zet 'interessante jongen' (18) op bijzondere plek bij PSV: 'Hij is lerende'

27 juli 2023 om 18:34

Peter Bosz is positief over Julian Kwaaitaal. De achttienjarige PSV'er steekt in de voorbereiding zijn neus aan het venster en was ook woensdagavond tegen FC Eindhoven belangrijk (3-1).

Voor het tweede oefenduel op rij kreeg Kwaaitaal van Bosz een basisplek als rechtsback. Het talent speelt normaal gesproken helemaal aan de andere kant van het veld, als linksbuiten. Bosz erkent dat het 'een hele switch is'. "Hij heeft wel een aantal kwaliteiten die hem een hele interessante rechtsback zouden kunnen maken", aldus de PSV-trainer op de persconferentie na afloop.

Bosz somt op: "Hij heeft snelheid, hij kan die rechterkant volledig bespelen, hij heeft écht een goede trap... Het is een jongen die daardoor dus in aanvallende zin gevaarlijk kan zijn. Maar: als rechtsback ben je in eerste instantie verdediger, dus ik ben nu een beetje aan het ontdekken of hij daar gevoel voor heeft. Wij willen wel vooruit verdedigen, maar daar zal hij stapjes in moeten maken."

De achttienjarige gelegenheidsback laat zich zien, terwijl ook talenten als Jason van Duiven, Livano Comenencia, Emmanuel van de Blaak en Tygo Land dingen naar de hand van Bosz. "Hij is lerende", zegt de PSV-coach over Kwaaitaal. "Een interessante jongen."