'Ajax lost dossier op korte termijn op en vindt interim hoofd jeugdopleiding'

'Ajax lost dossier op korte termijn op en vindt interim hoofd jeugdopleiding'

27 juli 2023 om 07:47
Laatste update: 27 juli 2023 om 11:00

Ajax heeft een tijdelijke opvolger van Saïd Ouaali, de voormalig hoofd jeugdopleiding in Amsterdam, gevonden. Edmond Claus gaat die taken het komende seizoen combineren met zijn functie als coördinator bovenbouw.

Ouaali gaf in april aan in juli te vertrekken bij Ajax. De Amsterdammers geven zichzelf een jaar om een opvolger van Ouaali te vinden en gaan tot die tijd in zee met Claus, weet De Telegraaf. De tijdelijke promotie van Claus is niet officieel gecommuniceerd door Ajax, maar via een WhatsApp-bericht van hoofd ontwikkeling Casimir Westerveld naar buiten gebracht.

'Na een zorgvuldig proces hebben we een poosje geleden de knoop doorgehakt hoe wij komend seizoen de positie van HJO (hoofd jeugdopleiding, red.) willen invullen. Wij willen langer de tijd nemen om het proces voor deze positie optimaal te laten zijn. Zodoende kwamen we snel en logisch bij Edmond Claus terecht', valt te lezen in het desbetreffende bericht.

Claus, voormalig keeper bij Ajax, was in het verleden keeperscout van Ajax. Ook bekleedde hij de functie van hoofd jeugdopleiding bij Ajax Cape Town en HFC Haarlem, was hij werkzaam voor de Chinese voetbalbond en was hij in diverse functies actief binnen Ajax.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!