'Ajax schiet met openingsbod van 18 miljoen euro tekort voor beoogde verdediger'

'Ajax schiet met openingsbod van 18 miljoen euro tekort voor beoogde verdediger'

26 juli 2023 om 16:17
Laatste update: 26 juli 2023 om 16:33

Dinamo Zagreb heeft een openingsbod van Ajax op Josip Sutalo afgewezen. Dat meldt het Kroatische Index. De Amsterdammers zouden een bod van achttien miljoen euro plus bonussen hebben ingediend, maar daar waren de Kroaten niet van onder de indruk.

Zagreb wil minimaal 25 miljoen euro plus bonussen hebben voor de lange centrumverdediger. Of Ajax terug gaat komen met een nieuw bod is onbekend. Sutalo heeft nog een contract tot 2028 bij de Kroaten, waardoor Zagreb een snoeiharde onderhandelingspositie kan innemen. In een eerder stadium werd door onder andere De Telegraaf gemeld dat Ajax al ‘redelijk ver’ was met Sutalo.

Met het bod van achttien miljoen euro gaat Ajax wel ruimschoots over het bod van Fiorentina heen. De Italianen zouden volgens Fabrizio Romano zich ook concreet hebben gemeld met een bod van twaalf miljoen euro. Of Fiorentina zich weer zal melden is onbekend. Volgens berichten uit Kroatië zou Sutalo in ieder geval wel oren hebben naar een transfer naar Ajax.

Sutalo is 23, maar hij speelde al 81 wedstrijden in het eerste elftal van Dinamo Zagreb. Ook deed hij al acht meer mee bij het Kroatische nationale elftal. Één van zijn interlands was de halve finale van de Nations League tegen Nederland (2-4 voor Kroatië). Sutalo speelt al sinds de jeugd bij Dinamo Zagreb. In de winter van 2021 werd hij voor een half jaar verhuurd aan NK Istra.