'Ajax is redelijk ver met Sutalo, Amsterdamse deal met nieuwe spits ketste af'

'Ajax is redelijk ver met Sutalo en gaat daarnaast voor spits en verdediger'

21 juli 2023 om 17:41

Ajax is 'redelijk ver' met de komst van Josip Sutalo, weet clubwatcher Mike Verweij. Daarnaast grepen de Amsterdammers nog naast de komst van een nieuwe spits, terwijl er voor de rest niet heel veel inkomende transfers meer aan komen in de Johan Cruijff Arena.

Ajax heeft een oogje op Sutalo, maar er waren vraagtekens over de haalbaarheid van de Kroatische stopper. Verweij komt in Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, nu met een update. "Ajax heeft nog steeds goede hoop dat ze Sutalo kunnen overnemen van Dinamo Zagreb. Ze zijn daar redelijk ver mee. Zagreb speelt alleen voorronde Champions League en die willen Sutalo er dan heel graag bij hebben, in dat soort wedstrijden."

Heel veel meer goed nieuws heeft Verweij niet voor de supporters van Ajax. "Als de fans van Ajax denken dat er heel veel gaat gebeuren, dan kan ik ze echt uit die droom helpen. Ze zijn op zoek naar een spits, maar afgelopen week is er iets afgeketst met een spits die ze op het oog hadden. Ik weet de naam niet, maar het gaat niet door." Mogelijk heeft Verweij het over Sevilla-spits Rafa Mir. Hij werd in Spanje gelinkt aan Ajax, maar deze week werd duidelijk dat hij niet naar Nederland komt.

"Ajax moet nu dus verder kijken voor de spitspositie, terwij ze ook nog een tweede rechtercentrale verdediger willen halen", gaat Verweij verder. "Maar daar houdt het voorlopig wel mee op. Ik denk ook dat ze nog wel kijken naar een eventuele vervanger voor Tadic, maar in principe hebben ze Bergwijn al voor de linkerkant, met Godts daarachter." 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!