ESPN heeft Ajax-nieuws: 'Ervaren verdediger staat op punt om akkoord te geven'

ESPN komt met Ajax-transfernieuws: 'Ervaren stopper op punt om akkoord te geven'

23 juli 2023 om 17:44
Laatste update: 23 juli 2023 om 17:48

Ajax is dicht bij het aantrekken van een 'ervaren' centrale verdediger, zo stelt ESPN-verslaggever Cristian Willaert. De journalist noemt de naam van de betreffende speler niet, maar stelt wel dat de onbekende verdediger op het punt staat om naar Amsterdam te verkassen.

Het is bekend dat Ajax hard op zoek is naar verdedigers. Willaert, die in Brussel aanwezig was bij het oefenduel tussen RSC Anderlecht en Ajax (3-0), kan de Amsterdamse fans van een update voorzien. "Steijn zei wel dat hij positief is over de nieuwe centrale verdediger. Ze zijn bezig met een rechtsbenige centrale verdediger, begreep ik, die op het punt staat om akkoord te zijn met het voorstel van Ajax", zegt Willaert bij ESPN Vandaag.

"Het is natuurlijk altijd pas zeker als dat akkoord er ook komt, maar het zou een ervaren verdediger zijn", vervolgt Willaert. Het is niet ondenkbaar dat de verslaggever doelt op Josip Sutalo (23). Recent werd gemeld dat Ajax 'ver' is in de onderhandelingen met Dinamo Zagreb, terwijl de Kroatische stopper, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, al actief was op het WK en in de Champions en Europa League.

"Aan een ervaren speler heeft Ajax wel behoefte, na het vertrek van Tadic en Blind. Dat zijn mannen die zorgden voor een topsportcultuur, waardoor het jarenlang sportief erg goed is gegaan. Dat soort types zijn er nu eigenlijk niet of onvoldoende", besluit Willaert.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!