Steijn wijst naar zijn trackrecord: 'Ajax was minder fit dan Feyenoord'

Steijn wijst naar zijn trackrecord: 'Ajax was minder fit dan Feyenoord'

23 juli 2023 om 10:45

Maurice Steijn bevestigt dat de spelers van Ajax vorig seizoen minder fit waren dan hun collega's van Feyenoord. De nieuwe trainer wil dat zijn ploeg straks wel topfit aan de Eredivisie-start verschijnt.

Hoewel Ajax met 3-0 verloor van Anderlecht, ziet Steijn op dat vlak een goede ontwikkeling. "De spelers zijn nu fit. Anderlecht is al langer bezig en zit al een week voor de competitie. We trainen ook hard. Op vrijdag na, steeds twee keer. Jongens leggen met en/of zonder bal zo’n veertien, vijftien kilometer af, hoor ik van de performance coach", vertelt de Hagenaar in het Algemeen Dagblad.

"Dat is voor mij ook de eerste vereiste: topfit zijn. Dan moet de kwaliteit komen", vervolgt Steijn, die eerdere berichtgeving van De Telegraaf bevestigt. De krant schreef dat Ajax ontluisterende cijfers had ontvangen over de Oranje-internationals. "Ik heb vanuit Zeist signalen gekregen dat spelers van Ajax minder fit waren die van Feyenoord vorig seizoen", beaamt de coach. "Hoe dat komt, weet ik niet, maar ik heb de cijfers gezien waaruit dat bleek."

Steijn heeft wel een idee hoe hij daar verandering in kan brengen. "Dat heeft met duur, intensiteit, scherpte, regelvorming en wat laat je wel en niet lopen te maken. En ik laat eigenlijk nooit wat lopen. Mijn trackrecord is dat ik altijd fitte selectie heb gehad. Dat gaan we nu ook doen."