Vertrouwen bij Ajax na 3-0 nederlaag: 'De kwaliteit om heel goed te worden'

Vertrouwen bij Ajax na 3-0 nederlaag: 'De kwaliteit om heel goed te worden'

23 juli 2023 om 09:13

Benjamin Tahirovic laat zich niet van de wijs brengen door de 3-0 nederlaag van Ajax in de oefenwedstrijd tegen Anderlecht. De Bosnische aankoop is van mening dat de selectie van Maurice Steijn voldoende kwaliteit herbergt. 

"Het is altijd vervelend om te verliezen. We zijn niet blij, maar we hebben bij vlagen laten zien dat er heel veel kwaliteit in dit team zit", vertelt Tahirovic na het duel in Brussel tegen Ajax TV. De middenvelder heeft wel een verklaring. "Er zijn veel nieuwe en jonge spelers. We moeten nog ingespeeld raken."

"We hebben vertrouwen in dit proces en in onze nieuwe coach", vervolgt de twintigjarige Tahirovic, die voor minimaal 7,5 miljoen euro overkwam van AS Roma. "Het is een nieuw systeem waarin we spelen, maar ik denk dat we de kwaliteit hebben om heel erg goed te worden. Dat zag je nog niet de hele wedstrijd, want we verliezen met 3-0, maar als je het totaalplaatje ziet is er genoeg potentie om heel goed te worden."

Tahirovic speelde zijn tweede wedstrijd van de voorbereiding, maar geeft toe dat hij nog volop in zijn aanpassingsperiode zit. "Het is anders dan ik gewend ben in Italië. Ik moet me aanpassen en ik denk dat je dat nog wel kan zien. Vooral verdedigend is het heel anders dan in Italië. Maar ik werk er hard aan en de trainers helpen me, dus dat komt goed."

Tahirovic voelt zich al wel op zijn gemak bij Ajax. "Het is een hele grote club met fijne mensen en spelers om mee te werken. Niet alleen voetballend, maar ook als mensen. Er hangt een hele fijne sfeer in de kleedkamer. Ik kijk ernaar uit om verder aan het werk te gaan. We kunnen mooie dingen bereiken."