Steijn doet geen beroep op Bassey in oefenduel Ajax en komt met verklaring

Steijn doet geen beroep op Bassey in oefenduel Ajax en komt met verklaring

22 juli 2023 om 13:32

Maurice Steijn houdt Calvin Bassey zaterdagmiddag tijdens het oefenduel van Ajax met Anderlecht aan de kant. Dat heeft alles te maken met zijn mogelijke transfer naar Fulham.

Bassey is weliswaar in Brussel en maakt deel uit van de wedstrijdselectie, maar komt niet in actie. "Hij is erbij, want het is nog niet helemaal rond", vertelt Steijn aan Ziggo Sport. "Omdat we geen risico willen lopen op blessures, hebben we met elkaar besloten om Calvin vandaag niet te gebruiken."

De trainer van Ajax bevestigt dat er zaterdagochtend met Bassey is gesproken over de concrete interesse van Fulham. Ajax heeft een Engels bod van meer dan twintig miljoen euro geaccepteerd. Steijn: "We gaan kijken welke kant het opgaat de komende dagen."

Ajax-directeur Sven Mislintat heeft bevestigd dat de clubs eruit zijn. Nu moet Bassey nog een akkoord zien te bereiken met Fulham. Het kamp-Bassey is 'verbolgen', aldus het Algemeen Dagblad: de 23-jarige verdediger wil namelijk voor zijn kans gaan in Amsterdam, ook nu er geen basisplaats in het verschiet lijkt te liggen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!