Steijn wijzigt Ajax: drie nieuwe basisspelers, Bassey in wedstrijdselectie

Steijn wijzigt Ajax: drie nieuwe basisspelers, Bassey in wedstrijdselectie

22 juli 2023 om 13:17
Laatste update: 22 juli 2023 om 14:25

Calvin Bassey zit zaterdagmiddag op de bank bij de oefenwedstrijd van Ajax tegen Anderlecht. Een miljoenentransfer naar Fulham lonkt, maar blijkt nog niet in de afrondende fase te zitten.

Ajax en Fulham zijn akkoord over een transfersom die kan oplopen tot 21 miljoen euro, maar Bassey blijft het liefst in Amsterdam. Een oplossing is er nog niet, getuige zijn plek in de wedstrijdselectie van Ajax voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Anderlecht.

Maurice Steijn heeft de basiself op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van het gewonnen oefenduel met Shakhtar Donetsk (3-0). Géronimo Rulli staat op doel. Dat gaat ten koste van Jay Gorter. Op het middenveld neemt Kenneth Taylor de plek in van Benjamin Tahirovic en Brian Brobbey vervangt Christian Rasmussen in de punt van de Amsterdamse aanval.

Gorter, Tahirovic en Rasmussen zitten wel op de bank in Brussel, evenals Owen Wijndal, en de weer fitte Francisco Conceição. Anderlecht - Ajax begint om 13.30 en wordt uitgezonden door Ziggo Sport.

De opstellingen en livedata van de wedstrijd vind je hieronder via onze vernieuwde live-omgeving.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine, Klaassen, Van den Boomen, Taylor, Kudus, Brobbey, Bergwijn.