Ajax rekent op vertrek Bassey

De Telegraaf: Bassey is geen eerste keus en stemt in met Ajax-vertrek

21 juli 2023 om 14:35
Laatste update: 21 juli 2023 om 15:24

Ajax houdt rekening met een vertrek van Calvin Bassey, meldt De Telegraaf. Het is onwaarschijnlijk dat de verdediger komend seizoen een basisplek kan veroveren. Bassey zou daarom hebben ingestemd met een mogelijk vertrek.

Vanwege biedingen uit de Premier League kan Ajax de interesse in Bassey niet langer negeren. De laatste dagen voerden club en speler meerdere gesprekken, waarbij de verdediger te horen zou hebben gekregen hij geen eerste keus zou worden als linker centrale verdediger en linksback.

Brighton heeft interesse, maar Fulham is het meest concreet. The Cottagers hebben een bedrag over voor de Ajacied dat richting de twintig miljoen euro gaat. Ajax kan daarmee de aankoopprijs van 23 miljoen euro grotendeels terugverdienen.

Ajax nam Bassey vorig jaar over van Rangers FC, maar de verdediger kon geen moment overtuigen. Bij Fulham kan hij aanmerkelijk meer verdienen, weet De Telegraaf. Ondanks zijn grote wil om te slagen in Amsterdam, lijkt hij nu toch geneigd om de overstap naar de Premier League te maken en Ajax gaat daar niet voor liggen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!