Noppert: 'Als ze zo veel geld betalen als wat ik hoor, dan luister ik ook wel'

Noppert: 'Als ze zo veel geld betalen als wat ik hoor, dan luister ik ook wel'

13 juli 2023 om 23:32

Andries Noppert wil een volgende stap maken in zijn carrière. De doelman van sc Heerenveen geeft in gesprek met Voetbal International echter aan dat die wens niet zo vurig is als in verschillende media wordt geschreven. 

"Het plaatje moet wel kloppen", zei Noppert. "Ik moet er beter van worden en de club ook. Ik denk dat iedere voetballer ambitieus is en de kans grijpt als die zich voordoet. Je bent voetballer en je carrière duurt geen dertig jaar. Het belangrijkste is dat ik veel aan spelen toekom."

Het liefst zou Noppert een transfer binnen Europa willen maken. Toch zou de sluitpost niet direct 'nee' zeggen tegen clubs uit het Midden-Oosten. "Als ze zo veel geld betalen als wat ik allemaal hoor… Dan luister ik ook wel. In eerste instantie kijk ik naar de sportieve uitdaging, of het moet zo zijn dat ik ergens in twee of drie jaar mijn financiële toekomst kan veiligstellen. Er speelt nu niks. Er gaan veel verhalen, maar er is niets concreet. Voordat het zover is, wil ik er ook niets over horen en ben ik er niet mee bezig."

De kans bestaat eveneens dat Noppert aankomend seizoen onder de lat staat bij sc Heerenveen. "Ik heb hier gewoon een contract en de gesprekken over een verlenging lopen. Normaal gesproken krijg je als speler een aanbod, reageer je erop en komt er een tweede en misschien wel een derde aanbieding. We zitten nu in de tweede fase. Meer kan ik er op dit moment niet over kwijt."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!