SC Cambuur neemt aanvaller van AC Milan definitief over

Done deal: Cambuur neemt aanvaller van AC Milan definitief over

12 juli 2023 om 19:26
Laatste update: 12 juli 2023 om 19:44

SC Cambuur heeft de komst van Youns El Hilali officieel bekendgemaakt. De twintigjarige Italiaanse spits verliet AC Milan voor een nieuw avontuur in Friesland.

El Hilali tekende voor twee seizoenen bij Cambuur met een optie op een extra jaar. Dat extra jaar hangt af van hoe hij de komende seizoenen presteert bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller was bij AC Milan Onder 19 goed voor dertien doelpunten en drie assists in 26 duels. 

"We hebben Youns al langere tijd op de radar staan en dat is natuurlijk niet voor niets. Hij is enorm doelgericht, beschikt over een goede individuele actie en kan op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten. Hij heeft afgelopen seizoen ook in de Youth League laten zien hoe talentvol hij is en dat gaan we hier samen verder ontwikkelen", aldus technisch directeur Etiënne Reijnen op de clubsite.

De spits is alweer de vierde aanwinst van Cambuur dit seizoen. Eerder kwamen Yanick van Osch, Fedde de Jong en Remco Balk al naar Friesland. Ook Mark Diemers traint mee bij de selectie na na zijn vertrek bij FC Emmen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!