'Geertruida voert gesprek met Slot en maakt vertrekwens kenbaar'

'Feyenoord-exit steeds waarschijnlijker: Geertruida voert gesprek met Slot'

8 juli 2023 om 16:11

Lutsharel Geertruida zet zijn zinnen op een transfer naar RB Leipzig, weet het Algemeen Dagblad. De 22-jarige verdediger heeft in een gesprek met Feyenoord-trainer Arne Slot aangegeven de stap te willen maken.

Uit het gesprek tussen Geertruida en Slot bleek dat eerstgenoemde deze zomer wil vertrekken bij Feyenoord. Leipzig is zeer concreet voor de Oranje-international en heeft al een bod van twintig miljoen euro uitgebracht. Dat was voor de Rotterdammers niet genoeg. Door de transfer van Orkun Kökcü naar Benfica is Feyenoord niet genoodzaakt nog een verkoop te doen, waardoor Geertruida alleen voor een recordbedrag naar Duitsland mag.

Feyenoord heeft met de komst van Thomas Beelen al voorgesorteerd op een mogelijk vertrek van Geertruida. Naar verluidt houdt de Stadionclub al rekening met een exit van de verdediger, maar wil de club het onderste uit de kan.

Ramon Hendriks
Mede door de ontwikkelingen in de Feyenoord-defensie blijft Ramon Hendriks voorlopig behouden. De verdediger werd het afgelopen seizoen verhuurd aan FC Utrecht, maar kwam door een zware blessure tot slechts vier wedstrijden in de Domstad. Volgens het AD is Hendriks de stand-in van Dávid Hancko, links in het centrum.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!