PSV hoopt snel op duidelijkheid Simosn

ED: PSV doet Simons 'spetterend aanbod' en hoopt halverwege juli op duidelijkheid

4 juli 2023 om 23:57
Laatste update: 5 juli 2023 om 00:10

PSV hoopt dat Xavi Simons snel met duidelijkheid komt omtrent het verlengen van zijn contract. De Eindhovenaren hebben hem volgens het Eindhovens Dagblad een 'spetterend aanbod' voorgeschoteld en hopen uiterlijk half juli te weten of hij daarmee akkoord gaat. 

Dat melden 'doorgaans betrouwbare bronnen' aan het ED. Er kan daarna uiteraard nog verder onderhandeld worden, maar de intentie is er wel om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. PSV wil die duidelijkheid voor zichzelf om zo een herhaling van de 'Cody Gakpo-taferelen' die zich vorige zomer voltrokken te voorkomen. 

De 24-jarige Gakpo, inmiddels aanvaller van Liverpool, was toen wekenlang betrokken bij transferperikelen, waarna hij na een openlijke flirt met Manchester United alsnog bij PSV besloot te blijven. Uiteindelijk vertrok hij een paar maanden later, in de winterstop. 

Dinsdagmiddag liet technisch directeur Earnest Stewart op de persconferentie van trainer Peter Bosz nog weten geen nieuwe ontwikkelingen te kunnen melden over de gesprekken met Simons. Als het aan Bosz ligt, kiest het toptalent ervoor om in Eindhoven te blijven. "Ik ga die jongen duidelijk maken dat ik hem er graag bij heb. Wat ik goed vind en waarin hij zich kan verbeteren. We hebben gesproken en het was een fijn gesprek. Hij heeft het naar zijn zin, maar uiteindelijk moet hij zelf de keuze maken", aldus de PSV-trainer. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!