Verbazing om mogelijke Ajax-exit: 'Gevoel dat ze geen enkel duel van hem zagen'

Verbazing om mogelijke Ajax-exit: 'Gevoel dat ze geen enkel duel van hem zagen'

4 juli 2023 om 19:52

In #DoneDeal de podcast worden er vraagtekens geplaatst bij de interesse van Brighton & Hove Albion in Calvin Bassey. Men vraagt zich hardop af of de Premier League-club überhaupt wel een wedstrijd van de Ajax-verdediger heeft gezien.

Brighton maakt serieus werk van de komst van Bassey, die in zijn eerste seizoen bij Ajax nog niet kon overtuigen. In #DoneDeal wordt de mogelijke move van de linkspoot besproken. "Ik heb Brighton echt hoog zitten, zeker na het afgelopen seizoen, maar ik krijg een beetje het gevoel dat ze geen enkele wedstrijd van Calvin Bassey hebben gezien", zo klinkt het kritisch.

"Hij past compleet niet in het voetbal dat ze spelen. Guardiola zei recent over Brighton dat het de best voetballende ploeg ter wereld is. Daar past Bassey natuurlijk uitstekend tussen...", zo wordt op cynische en sarcastische toon gesteld.

Ajax haalde Bassey een jaar geleden nog voor maximaal 26,5 miljoen euro naar Amsterdam. "Wat ik wel nog ironisch vind, om over na te denken: op dezelfde positie had Ajax uit zijn eigen school Botman, Doekhi en Schuurs, waarbij laatstgenoemde later is ingestroomd. Die drie staan nu allemaal op de nominatie om een toptransfer te maken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!