'Ajax pakt door en is akkoord met Steijn: presentatie kwestie van tijd'

'Ajax pakt door en is akkoord met Steijn: presentatie kwestie van tijd'

12 juni 2023 om 12:35
Laatste update: 12 juni 2023 om 15:52

Maurice Steijn is hard op weg om de nieuwe trainer van Ajax te worden. De Amsterdamse club heeft een akkoord bereikt over een contract voor drie seizoenen, melden verschillende media. De presentatie volgt waarschijnlijk snel.

Het Algemeen Dagblad spreekt van een mondeling akkoord, volgens De Telegraaf is het contract al getekend. Steijn komt over van Sparta, waar hij de laatste zestien maanden veel indruk maakte. Hij heeft de Sparta-leiding al op de hoogte gebracht van zijn wens om naar Amsterdam te verhuizen.

Sven Mislintat, technisch directeur van Ajax, moet nog wel overeenstemming zien te bereiken met Sparta. De Rotterdammers hebben vanwege het doorlopende contract van Steijn recht op een vergoeding. Een probleem wordt dat niet: volgens RTV Rijnmond heeft Steijn een gelimiteerde afkoopsom. Hoe hoog die is, is niet bekend.

In het kielzog van Steijn keert hoogstwaarschijnlijk Hedwiges Maduro terug naar Amsterdam. Hij zal aan de slag gaan als assistent-trainer, een rol die hij tot nu toe vervulde bij het gepromoveerde Almere City FC. "Het is wel mijn ambitie om hoofdcoach te worden, maar ik heb geen haast en ben in ontwikkeling", zei Maduro zondagavond nog tegen VoetbalPrimeur.

Steijn wordt bij Aax de opvolger van John Heitinga, die in de winter voor de leeuwen werd gegooid na het ontslag van Alfred Schreuder. Hij kreeg eind mei van Mislintat te horen dat het voor hem stopt als hoofdtrainer in de Johan Cruijff Arena. Eerder ketste de komst van de Noorse trainer Kjetil Knutsen (FK Bodø/Glimt) af.

Steijn was eerder werkzaam bij ADO Den Haag, VVV-Venlo en NAC Breda. Bij Sparta leek hij zijn contract te gaan verlengen, maar de concrete interesse van Ajax veranderde alles.