ESPN komt met nieuwe update: Maduro moet Steijn gaan assisteren bij Ajax

ESPN komt met nieuwe update: Maduro moet Steijn gaan assisteren bij Ajax

11 juni 2023 om 20:49
Laatste update: 11 juni 2023 om 20:50

Het is de bedoeling dat Hedwiges Maduro Maurice Steijn gaat assisteren bij Ajax. Dat weet ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen. Maduro is nu actief als assistent van Almere City, waarmee hij zondagavond nog promotie naar de Eredivisie afdwong.

In de slotfase van de finale van de play-offs kwam naar buiten dat Steijn op pole position ligt om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Toen zat Maduro op de bank bij Almere City aan De Oude Meerdijk, waar hij promotie wist af te dwingen met zijn ploeg. Niet veel later wordt echter duidelijk dat Maduro ook de overstap naar Amsterdam lijkt te maken.

"Hedwiges Maduro zou de assistent van Steijn moeten worden", zegt Van Gangelen bij ESPN. Maduro was in het verleden actief als speler bij Ajax, maar heeft nog niet veel ervaring in de trainerswereld. Hij was assistent bij verschillende jeugdteams van het Nederlands elftal en in verschillende rollen actief bij Almere City.

Op dit moment is Nourdin Boukhari de belangrijkste assistent van Steijn bij Sparta. Hij was voor de komst van de Haagse oefenmeester echter al actief op Het Kasteel en heeft net als Steijn een contract tot medio 2024 bij de club. Dat laatste geldt ook voor Maduro bij Almere City.