Simons laat PSV in duister tasten over toekomst: 'Er is duidelijk veel veranderd'

Simons laat PSV in duister tasten over toekomst: 'Er is duidelijk veel veranderd'

10 juni 2023 om 16:25
Laatste update: 10 juni 2023 om 16:27

Xavi Simons weet nog niet of hij volgend seizoen speler van PSV is. De spelmaker stelt dat er zaken veranderen, nu Ruud van Nistelrooij geen trainer meer is in Eindhoven.

"Er is duidelijk veel veranderd", wordt Simons geciteerd door transfergoeroe Fabrizio Romano. "Ik heb de nieuwe trainer nog niet ontmoet en ook nog niet met hem gesproken." Peter Bosz wordt naar verwachting na dit weekend gepresenteerd bij PSV. "Ik ga met hem zitten en het dan met PSV over mijn toekomst hebben. Daarna zal ik een beslissing nemen."

Paris Saint-Germain heeft een gelimiteerde afkoopclausule bedongen in het contract van Simons. "Ik ben op de hoogte van de clausule van PSG om me terug te halen, maar voor zover ik weet hebben zij ook nog geen trainer", refereert Simons aan de onzekerheid in Parijs. 

Nederlands elftal
Simons gaf eerder in gesprek met De Volkskrant al aan dat hij geen idee heeft over waar hij volgend seizoen zal spelen. "Ik weet het nog niet", zei hij. "Ik ben nu bij het Nederlands elftal, ga hier twee weken aan de slag en dan zullen we zien wat er gebeurt. Straks gaan we samen met familie beslissen wat het beste voor me is."