Wieffer kijkt uit naar komst Zerrouki: 'We kunnen zeker nog samenspelen'

'Niet gek dat Slot me niet inbracht, maar hij ging direct met me aan de slag'

10 juni 2023 om 13:22

Mats Wieffer krijgt er komend seizoen een concurrent bij op het middenveld van Feyenoord, maar hij denkt ook samen te kunnen spelen met Ramiz Zerrouki. De twee kennen elkaar goed van hun gezamenlijke periode bij FC Twente.

Wieffer is haast niet meer weg te denken uit de basis van Feyenoord, maar na een blessure moest hij wel lang wachten op een kans van Arne Slot. De kersvers Oranje-international knokte zich pas na de winterstop in de basis. "Toen ik na de seizoenopening terugkwam van een blessure stond het elftal en was het niet gek dat Arne me niet inbracht", zegt hij in De Telegraaf.

Desondanks spreekt Wieffer vol lof over de succesvolle trainer. "Wel ging hij direct met me aan de slag. Met het continu scannen van mijn omgeving en wat tactische zaken. Mijn spel past heel goed bij het spel wat Arne wil spelen met Feyenoord, met veel lopen en hoog druk zetten."

Toch probeerde Feyenoord in de winterstop al Zerrouki te halen. "Ik snapte dat wel omdat Feyenoord geen back-up had voor de verdedigende middenveldpositie als Orkun Kökcü en ik zouden wegvallen. Ja, als Ramiz zou zijn gekomen dan zou ik misschien nog op de bank zitten bij Feyenoord. Soms moet je een beetje geluk hebben in je leven. Toch?"

"Hoe we volgend seizoen bij Feyenoord gaan spelen weet ik niet. Wel kijk ik ernaar uit om net als in de jeugd bij FC Twente weer met Ramiz op het middenveld te staan. Hij stond toen op 8 en ik op 10. Weliswaar zijn allebei veranderd qua speelstijl, maar kunnen zeker nog samenspelen", besluit Wieffer.