Met Ajax in verband gebrachte Veldman weg bij Anderlecht: 'Moeilijke beslissing'

Weg naar Ajax lijkt vrij: Anderlecht neemt afscheid van Nederlander Veldman

10 juni 2023 om 12:32

Robin Veldman heeft de deur bij Anderlecht definitief achter zich dichtgetrokken. Voor de 37-jarige Nederlander is komend seizoen geen plaats in de technische staf van coach Brian Riemer, meldt de Belgische topclub. Hij wordt al enige tijd nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax.

Veldman bewandelde in 2021 nog de omgekeerde weg. De toenmalig jeugdtrainer van de Amsterdammers ging in Brussel aan de slag als trainer van de beloften. In oktober 2022 schoof hij als interim-trainer door naar het eerste elftal na het ontslag van Felice Mazzu. Na de komst van Riemer ging Veldman verder als assistent.

Nu neemt Anderlecht echter afscheid van de Nederlander, omdat het de technische staf gaat vernieuwen. "De club is sinds januari een nieuwe weg ingeslagen. Bij zo'n proces horen ook soms moeilijke beslissingen", reageert CEO Sports Jesper Fredberg. "Na enkele gesprekken met Robin aan het einde van dit seizoen, hebben we beslist om de samenwerking niet verder te zetten. Dat neemt niet weg dat we Robin’s inzet altijd gewaardeerd hebben, we wensen hem dan ook het allerbeste voor de toekomst."

Veldman reageert zelf ook op zijn vertrek bij Paars-Wit. "Ik wil alle supporters, collega’s en spelers bedanken voor een mooie periode bij RSC Anderlecht. Het werken met de grote talenten van deze club was een voorrecht en dat zal ik altijd blijven koesteren."

Veldman zorgde eind mei voor speculatie, nadat hij aandachtig toeschouwer was bij de wedstrijd tussen Fenerbahçe en Sivasspor. Hij zag daar ook het vermeende Ajax-target Arda Güler in actie. Naast Veldman worden de Amsterdammers overigens ook in verband gebracht met hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans van Anderlecht.